U WILT GRAAG EEN OPLEIDING BRAIN GYM VOLGEN?

De VZW Brain Gym Belgium nodigt u uit om:

 • Google maps toont u een kaart met verschillende adressen  op zodat u een beoefennaar of lesgever kan kiezen die het dichtst bij u gelegen is. 

U kan ook de lijst van beoefenaars aangesloten bij Brain Gym Belgium downloaden. 

Onder de lesgevers opgenomen in de lijst zijn er velen die op verzoek  lessen organiseren. 

Behalve de officiele cursus (Brain Gym 101) kunnen zij u ook workshops, seminaries of conferenties voorstellen die aangepast zijn aan uw behoeften.

Op hetzelfde document vindt u tevens namen van scholen en instituten die zelf opleidingen in Brain Gym en Edukatieve Kinesiologie voorstellen. 

Hieronder een directe link naar de opleidingen die reeds geprogrammeerd zijn.

Agenda 

Een klare kijk in de mogelijke opleidingen:

In de officiele cursus van educatieve kinesiologie (zie onderstaand schema), is de eerste aangerade vorming de basiscursus "Brain Gym 1.01"

Zij wordt gegeven in 24uren minimum et houdt in de ontdekking en beoefening van de 26 bewegingen van Brain Gym, de actiebalanssen, de repatternings et de toepassingen ervan. 

Deze cursus richt zich tot iedereen die geïnteresseerd is en/of tot zij die, beroepsmatig of niet, betrokken zijn in leerprocessen: leerkrachten, ouders, logopedisten, studenten, psychologen, sociaal assisten, coachen,....

Na de training, erkend door Brain Gym International, ontvangt u een certificaat gevalideerd door Brain Gym International en geldig voor alle scholen.  Dit certificaat geeft u toelating tot verdere opleidingen om begeleider of Brain Gym instructeur te worden. 

Dubbele Doedels:
Eén dag, speels en kunstzinnig, zonder voor vereisten, is ook de kans om één van de 26 bewegingen van Brain Gym  dieper te verkennen: de Dubbele Doedels, alsook enkele oefeningen uit de lessen van Vision Circels.   

Initiaties, workshops....

Zowel in scholen als in bedrijven/organisaties... ,  geeft Brain Gym Belgium toelating Brain Gym in jullie klassen uit te oefenen na twee lesdagen geanimeerd door een erkend Brain Gym instructeur, en vervolledigd met een uitgebreide syllabus,

Op die 12 uren, leert u 19 van de 26 oefeningen, en de toepassingen ervan. 

Deze initiatie kan op maat gemaakt worden al naargelang uw behoeften.  

Als de aanpak van Brain Gym aan uw verwachtingen voldoet, dan kunt u, op uw eigen ritme, een meer diepgaandere vorming volgen (zie  Cursussen hieronder).

Brain Gym Belgium wenst u veel plezier en veel nieuwe tools tot leren te ontdekken door Brain Gym.

 

CURSUSSEN EN SEMINARIES

Initiatiecursus (niveau 1)

De cursus Brain Gym 1.01 omvat essentiëel de 26 bewegingen om een betere toegang  tot het leren te krijgen, alsook de actiebalansen die toegang geven tot de verkenning van elke dimensie.   Elke leerkracht mag en kan die op het einde van deze cursus integreren in zijn/haar lesprogramma.

Cursus niveau 2

 • De cursus Optimale Organisatie (OO) en 'Dynamique du movement' gaat over leerstrategieën en oorzaken van bepaalde blokkades. 
  Deze cursus beantwoordt de interesse van professionelen in de remediatie. 
 • De cursus 'Vision Circels' legt het accent op het zien en haar integratie met de andere zintuigen. 

Diepgaandere Cursus niveau 3

 • Edu-K in depth benadert nieuwe aspecten van het leerproces et stelt verschillende werktechnieken voor, meer op individuele basis. 
  Deze cursus geeft de toegang tot meer specifieke cursussen zoals:
 • Vision Creative welke zich meer focust op het zien.
 • 'Au coeur du corps' , welke de primitieve reflexen verkent.
 • Rééducation du Mouvement , welke nieuwe verlengingstechnieken ontwikkelt. 
 • Langage du Mouvement,  welke een uitbreiding is van de cursus Edu-K in Depth. 

Professionele cursus niveau 4

De cursus Brain Gym Instructeur geeft de mogelijkheid  de Initiatie cursus Brain Gym 1.01 te onderrichten en leent toegang tot de andere cursussen voor Instructeur. 
Het is ook mogelijk om workshops en seminaries op maat te organiseren, evenals individuele cursussen. 

 

Brain Gym is een educatieve benadering.

gebaseerd op de observatie van ons functioneren, stelt ze eenvoudige en aangename bewegingen voor die ons welzijn goed doen.

All rights reserved © Brain Gym Belgium • 2007 - 2024 Rue de l'Escaille 4, 6210 Villers-Perwin | Tél. 0472 33 20 73 | braingymbelgium.info[a]gmail.com

© webdesign by Kabloonak Communications • 2016 - 2024

Ga naar boven