DR PAUL E. DENNISON EN GAIL E. DENNISON

Dr Paul E. Dennison

Als opvoedkundige, vernieuwer en pionier in het toegepast onderzoek naar het brein, is hij auteur van het systeem dat bekend is onder de naam Educatieve Kinesiologie. Zijn ontdekkingen steunen op het verband dat er bestaat tussen de fysieke ontwikkeling, het verwerven van taal en de schoolse vaardigheden. Dit paradigma is het onderwerp van zijn vorming in de experimentele Psychologie aan de universiteit van South-Carolina. Hier behaalde hij ook zijn titel van Doctor in de Opvoedkundige wetenschappen voor zijn onderzoek naar het verwerven van de leesmechanismen in relatie tot de ontwikkeling van het brein. Dr. Dennison leidde gedurende 19 jaar de leercentra van de Valley Remedial Group. Hier begeleidde hij kinderen en volwassenen om hun moeilijkheden te transformeren in successen. Hij schreef talrijke boeken en cursusboeken.

Gail E. Dennison

Zij is coauteur met P. Dennison voor de cursussen van Edu-Kinesiologie. Als danseres bracht ze gratie in de Brain Gym®-oefeningen. Gail ontving een volledige opleiding die haar toelaat om de breinintegratie te onderwijzen. Ze heeft jarenlange ervaring als Touch for Health-instructeur. Haar interesse voor perceptie en ontwikkelingstechnieken drukken zich uit in haar cursussen over visualiteit. Zij is de auteur van de boeken en de bewegingen in verband met Vision gym®. Hierin wordt het patroon voor ritme, kleuren en vormen van binnenuit hersteld om zo een optimale ontwikkeling mogelijk te maken.

Brain Gym® is in de VS door de National Learning Foundation erkend als een van de tien meest efficiënte en vernieuwende programma’s ter verbetering van het leren.

 

Brain Gym is een educatieve benadering.

gebaseerd op de observatie van ons functioneren, stelt ze eenvoudige en aangename bewegingen voor die ons welzijn goed doen.

All rights reserved © Brain Gym Belgium • 2007 - 2024 Rue de l'Escaille 4, 6210 Villers-Perwin | Tél. 0472 33 20 73 | braingymbelgium.info[a]gmail.com

© webdesign by Kabloonak Communications • 2016 - 2024

Ga naar boven